tiistai 18. joulukuuta 2012

18. luukku

Tänään luukusta paljastuu taas uusi ruokaohje, nimittäin porkkanasosekeitto. Aina ei tarvitse syödä lihaa, vaan ruokaisan aterian saa myös pelkistä kasviksista. Proteiinia saat enemmän lisäämällä keiton päälle raejuustoa.

Porkkanasosekeitto 2 annosta

6-8 porkkanaa koosta riippuen
pala bataattia
pieni sipuli
kasvisliemikuutio
Koskenlaskija-juustoa (esim. viherpippuri)

Kuori ja paloittele porkkanat, bataatti ja sipuli ja laita ne kattilaan. Lisää vettä niin, että juurekset juuri peittyvät. Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutio. Kun juurekset ovat kypsyneet, kaada keitinliemi toiseen astiaan ja soseuta kattilaan jääneen juurekset sauvasekoittimella. Lisää talteen ottamaasi lientä tarpeen mukaan. Lisää kuutioitua Koskenlaskija-juustoa oman maun mukaan. Kiehauta.

Ei kommentteja: